CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2012. december 15., szombat

annapetigergőzés


Meg kell mondanom először idegenkedtem az "Anna, Peti, Gergő" könyvektől, mert nem értettem a nagyfokú lelkesedést a néhány ceruza vonással megrajzolt figurák és az abszolút hétköznapi történetek iránt. Atom-Anti a bölcsődében teljesen beleszerelmesedett a sorozat egyik könyvébe, amiben egy autómosóról szólt az egyik történet, így születésnapjára megkapta az első "annapetigergőjét". Az autómosós történetet az elmúlt félévben szinte minden este elolvastam Neki, így mondhatni, hogy jó befektetés volt a könyv, tekintve az örömteli percek számát, amit ezzel okoztam, egyben Atom-Anti is megtalálta igazi hivatását (az autómosó ember, aki a gépi mosás előtt előmos).

Annapetigergő aztán szó szerint belopódzott mindennapjainkba, ha a fülfájásról olvasunk, akkor Atom-Anti fülvédős sapkában tér nyugovóra, ha annapetigergő narancs hóember épít, mi is ezzel töltjük az esténket:) Persze itt-ott azért akad egy kis malőr a gépezetben, például nincs itthon szegfűszeg, amivel díszíthetnénk, viszont van helyette egész fekete bors...ilyenkor némi magyarázkodás után csak reménykedni tudok, hogy Atom-Anti felfogta a szegfűszeg és a bors közötti különbséget, és nem nyal be egy fekete golyócskát....



Mára amolyan "tourist guide"-ként funkciónál a sorozat. Amikor hétvégenként dolgozom, és Atom-Anti apás napját tölti, előfordul, hogy Apa tanácstalan a gyermek szórakoztató programokat illetően. Ilyenkor csak visszaidézem az előző este olvasottakat, vagy Atom-Anti a városban kocsikázás közben véletlenszerűen felismer helyszíneket, és ráveszi ellenállásra képtelen apját a programok végrehajtására. Így voltak a fiúk legutóbb egy spontán siklózáson a vár oldalában:)

0 megjegyzés: