CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2013. április 5., péntek

"Zöld" magyarázat

Nem mondhatnám, hogy Atom-Anti nem a mai kor gyermeke...és úgy működik, mint egy kibiztosított, kétélű fegyver:) 

Zöld óvodába jár, ahol gyűjtik a használt elemet, a műanyag kupakot, az újságpapírt, szelektív hulladékgyűjtő kukásautóval fekszik és kél. Sajnos az "igazi" szelektív hulladékgyűjtők közelébe nem nagyon engedem, mert a környékbeli hajléktalanok működésének hála - akik attól remélik a napi betevőt, hogy visszaváltható, egészben maradt borosüvegekhez jutnak a zöld, és fehér üveggyűjtő konténerek felborogatásával - a legtöbb helyszín tele van szórva üvegtörmelékkel, és kis kora óta attól rettegek, hogy pont egy ilyen helyen sikerül elbuknia és beletenyerelnie az üvegszilánkokba.

Ma kiütközött zöld énje, amikor (csak) ebben az évben kb. kétezredszer szóltam rá, hogy ne használja az óvodában csúnyának számító szót, és Ő kétezredszer mondta el, hogy semmi gond, mert a szót bedobta a szemétprésbe, és most ott van. Egy perc sem telt el, és ismét használta a tiltott szót, gondoltam megkérdem (kivételesen) türelmes-érdeklődő-jó anya módjára, hogy mégis honnan került elő, ha az előbb még a szemétprésben volt.

A zöld magyarázat kisfiam fogalmazásában:

"a szó újra lett hasznosítva, és visszakerült a pofikámba"

részemről dagad a mellem büszkeségtől, hogy másodpercek leforgása altt micsoda választ dolgozott ki:)))))

egyébként is erre mit mondhatnék, amikor alig néhány hete Én magam készítettem Neki garázst wc-papír gurigák újrahasznosításával...


 

0 megjegyzés: