CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2011. május 3., kedd

Mindjárt kettő:)

Atom-Anti olyan sokat változott az elmúlt hetekben, hogy az szinte követhetetlen... Még Én is napi szinten érzékelem a szellemi és fizikai változást, aki a legtöbb időt töltöm Vele, esküszöm még azt is érzékelem, ahogy nő a haja:) Micsoda küzdelem lehet ennyi újdonsággal (és egy ilyen anyával:) minden nap megküzdeni... Gyakran előfordul, hogy Vele egy időben beájulunk az ágyba, hogy másnap bírjuk a tempót.


Apával együtt olvassuk az "Anya taníts Engem" című könyvet, ahol gyakorlatilag nulla éves kortól hat éves korig napi (!) bontásban szerepel, hogy hogyan fejleszthetjük (tudatos szülőként) gyermekünk képességeit. Bár a könyv láthatóan csak Anyáknak szól, de Apa is olvassa, viszont egyikünk sem érti:))) Amik oda vannak írva, azt a gyerek magától csinálja. Most két lehetőség van, vagy csodagyerekünk van, vagy csoda szülők vagyunk, közép út nincs, nem volt és nem is lesz:)))


A könyv például azt írja, adjunk feladatokat a gyermeknek... Hmmm, azt sem tudom hogyan akadályozhatnám meg fontos teendői ellátásában. Ahhoz például már tényleg csak egy hajszál hiányzik, hogy egyedül kávét főzzön, egyszerűen még nem elég erős a karja ahhoz, hogy letekerje a kávéfőző tetejét, de minden más műveletet tökéletes sorrendben és egyre javuló kosz-termelési statisztikával végrehajt. 

A főzés és a konyha nagy szerelme maradt, de egyre nagyobb szeletet harap a ház körüli teendőkből is (ha megunta a mentőautója tologatását a falon)... Ezek nem számára kitalált feladatok, hanem önként vállalt missziós tevékenységek a részéről, ami tényleg maximális lenyűgöz minket. 


Engem mondjuk jobban foglalkoztat a kérdés, hogy minden pasi ilyen volt-e mini-pasi korában, csak csúnya-rossz Anyu szoktatta-e le Őket a ház körüli pályáról, hová tűnik a felnőtté válás során ez az elképesztő lelkesedés  a házi munka iránt:)))) Ez persze egy csúnya álszent monológ volt itt részemről, hiszen akárki láthatja, hogy a házimunka oroszlán részét karöltve édesapjával végzi a videókon:))))


Íme néhány egyperces videó (a fényképek már nem adják vissza majdnem két éves lényének ragyogását:)

1. Így mulat egy 23 hónapos (a pohárban víz van!!!)


2. Atom-Anti seper

3. Atom-Anti kiviszi a szemetet

4. Atom-Anti felmos

0 megjegyzés: