CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2011. november 7., hétfő

tűzoltóság - bolondság

21:55 ... ebben az időpontban vágtam teljes erőből földhöz Atom-Anti ninózó tűzoltóját, mert egyszerűen már nem bírtam hol levezetni a napok óta tartó esti nem alvás, csak anya-apa szivatás feszültségét. Egyetlen kis alkatrész tört le róla, na azt megsirattam, remélhetőleg Atom-Anti észre sem fogja venni, amikor reggel szerelmeskedik az tűzoltóautóval...

Átok és áldás egyben ez a tűzoltómánia, egyrészt, szinte bármit megcsinál, amiről azt mondjuk, hogy ezt a tűzoltók is így csinálják, másrészt semmi más téma nincsen hónapok óta,  napi 28 tűzoltóautót rajzolnak Neki a bölcsiben, és esténként hat-nyolc különböző alakú garázst építünk a tűzoltóautónak, ezzel a szóval fekszik és ezzal a szóval kel, tűzoltósisakban eszik, alszik, minden reggel küzdenem kell azért, hogy az évszaknak megfelelő kabátba öltöztethessem, mert egy esőkabátról eldöntötte, hogy az tűzoltó kabát, és a kabát fogalma összefonódott ezzel a vékony kabátkával. Úgyhogy reggelente néma öltöztetés folyik, nehogy felidéződjön benne a tűzoltó ruha kérdése... Mondjuk azt, hogy idén még nem fázott meg az éjszakai kihűlések következtében, azt annak köszönhetjük, hogy kiderítettük, a tűzoltók polár kezes-lábas pizsamában alszanak, sőt ügyelnek... Így legalább azért nem kell izgulnom, hogy módszeresen levetkőzik, és magzatpózban jéggé fagyva alszik éjszaka, mint ahogy tavaly télen számtalanszor megtette. Lenyűgöző látvány, ahogy önként és dalolva nyújtja karját-lábát, aztán megcsodálja magát a pizsamájában.
Visszatérve a ma estéhez kilenctől-tízig villogtatta és ninóztatta a tűzoltóautót az ágyban, aztán a szokásos menetrendben a pelenkába való pisilés után közölte, hogy pisilnie kell, hogy kaján vigyorral üldögélhessen a bilin a nagy semmi felett, majd újra szemet vessen a tűzoltóautóra... na itt pattant el a húr... az eddig csodásan nyolc óra nullakor lefekvő és fél kilenckor alvó gyermekem eltűnt a balfenéken, és egy hangos éjjeli bagoly lett belőle.

0 megjegyzés: